Kinoglaz

 


- Stop Press


Diary of events

 

Films


Names


Film documentation

 

Links

 

L'association kinoglaz.fr




Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Writer
 
Born 1940, USSR (Ukraine)
 
Died 2017

Svetlana KARMALITA

Светлана Игоревна КАРМАЛИТА
Svetlana KARMALITA

Filmography (extracts)
 
Writer
2013 - Istoria arkanarskoy rezni (Трудно быть Богом) by Aleksey GERMAN [fiction, 177 mn]
1997 - Khrustalev, mashinu ! (Хрусталев, машину !) by Aleksey GERMAN [fiction, 137 mn]
1991 - Gibel Otrara (Гибель Отрара) by Ardak AMIRKULOV , Sapar KOYCHUMANOV [fiction, 174 mn]
1983 - Torpedonostsy (Торпедоносцы) by Semyon ARANOVICH [fiction, 96 mn]
1977 - Sadis ryadom, Mishka! (Садись рядом, Мишка!) by Yakov Bazelyan [fiction, 76 mn]

Awards :
Honoured Artist of Russia, 2000

Biography
No English biography available !
 
Née le 9 mars 1940 à Kiev. Scénariste.
A terminé la faculté des lettres de l'université de Moscou.
Carrière dans le cinéma depuis 1976. A travaillé avec son mari, le réalisateur Alekseï Guerman, pour presque tous ses films. Elle a écrit les scénarios par exemple des films "Khroustaliov, ma voiture", "Difficile d'être Dieu", "Bimoteurs lancetorpilles".

9 марта 1940, Киев
Сценарист.
Окончила филологический факультет МГУ (1965).
В кино — с 1976 года. Светлана Игоревна работала вместе со своим мужем режиссёром Алексеем Германом почти над всеми его фильмами, написала сценарии для таких картин, как "Хрусталев, машину!", "Трудно быть Богом", "Торпедоносцы".

Your remarks