Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1984, USSR (Russia)
 
 

Aleksey NUZHNY

Алексей НУЖНЫЙ
Alekseï NOUJNY

Filmography (extracts)
 
Director
2019 - Toni-drioid (episode one) (Толя-робот (1 сезон)) [TV serial, 48 mn]
2018 - I'm Losing weight (Я худею) [fiction, 102 mn]
2018 - Speakerphone (Громкая связь) [fiction, 90 mn]
2015 - The rooster (Петух) [20 mn]
 
Writer
2019 - Toni-drioid (episode one) (Толя-робот (1 сезон)) by Aleksey NUZHNY [TV serial, 48 mn]
2018 - I'm Losing weight (Я худею) by Aleksey NUZHNY [fiction, 102 mn]
2015 - The rooster (Петух) by Aleksey NUZHNY [20 mn]
2014 - Liogok na pomine (Легок на помине) by Yevgeni ABYZOV [fiction, 82 mn]
2011 - A Pregnant Man (Беременный) by Sarik ANDREASIAN [fiction, 71 mn]
2011 - Mums (Мамы) by Different Directors [fiction, 103 mn]
2008 - Lopukhi. Epizod pervyy (Лопухи. Эпизод первый) by Sarik ANDREASIAN [TV fiction, 85 mn]

Biography
No English biography available !
 
Né en 1984 à Iochkar-Ola.
A fait ses études à l'académie de cinéma de New York (NYFA), et son nom a comencé à être connu après son court métrage "L'Enveloppe" avec Kevin Spacey dans le rôle principal. Le film a été l'un des vainqueurs du concours Jameson First Shot. Noujny est connu comme scénariste et réalisateur de comédies populaires. Il est entre autres l'un des créateurs de la série à succès "Olga". Et la comédie sortie en 2018 "Je maigris" avec Alexandra Bortitch et Evguéni Koulik a établi un record national de fréquentation dès le premier jour, est entré dans la liste des 10 premiers films de la distribution internationale et a été l'un des plus grands succès des films russes.

Родился в 1984 году в Йошкар-Оле. Прошёл обучение в Нью-Йоркской киноакадемии (NYFA), а его имя стало широко известно после короткометражного фильма «Конверт» с Кевином Спейси в главной роли. Картина стала одним из победителей конкурса Jameson First Shot. Нужный зарекомендовал себя как сценарист и режиссер популярных комедий. Он, в частности, выступил одним из создателей суперуспешного сериала «Ольга». А выпущенная в 2018 году комедия «Я худею» с участием Александры Бортич и Евгения Кулика установила национальный рекорд сборов первого дня, попала в топ-10 международного проката и стала одним из самых коммерчески успешных российских фильмов.
moscowfilmfestival.ru/

Your remarks