Kinoglaz

 


- Stop Press


Diary of events

 

Films


Names


Film documentation

 

 

L'association kinoglaz.fr




Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor
 
Born 1938, USSR (Russia)
 
 

Konstantin KHUDIAKOV

Константин Павлович ХУДЯКОВ
Konstantin KHOUDIAKOV

Filmography (extracts)
 
Director
2019 - The End of season (Конец сезона) [fiction, 95 mn]
2017 - The Moth (Мотылёк) [fiction, 91 mn]
2017 - The Road to Calvary (Хождение по мукам) [fiction, TV serial, 48 mn]
2007 - On, ona i ya (Он, она и я) [fiction, 90 mn]
2004 - Na verkhneï Maslovke (На Верхней Масловке) [fiction, 115 mn]
2003 - Drugaya zhenshchina, drugoy Muzhchina (Другая женщина другой мужчина) [fiction, 96 mn]
1998 - Bez obratnogo adresa (Без обратного адреса) [fiction, 90 mn]
1989 - Mother of Jesus (Мать Иисуса) [documentary, 91 mn]
1984 - Success (Успех) [fiction, 93 mn]
1980 - Who Will Pay for Good Luck? (Кто заплатит за удачу ?) [fiction, 73 mn]
 
Writer
2004 - Na verkhneï Maslovke (На Верхней Масловке) by Konstantin KHUDIAKOV [fiction, 115 mn]
2003 - Drugaya zhenshchina, drugoy Muzhchina (Другая женщина другой мужчина) by Konstantin KHUDIAKOV [fiction, 96 mn]
 
Actor
1967 - Sophia Perovskaya (Софья Перовская) by Leo ARNSHTAM [fiction, 113 mn]

Awards :
The Road to Calvary :
Best Serial, Golden Eagle awards, Moscow (Russia), 2019
Odnazhdi v Rostove :
Best Serial, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2016

Biography
No English biography available !
 
Né le 13 octobre 1938 à Moscou.
En 1961, diplômé de la Faculté Réalisation du VGIK (cours de O. Pyjova et B ? Bibikov). Devient réalisateur à la chaîne centrale TV. En 1968, parachève sa formation au VKSR : cours de mise en scçne auprès de la chaîne centrale TV.
A travaillé à l’association « Tovarichtch » (Camarade), fut enseignant au VKSR et titulaire de chaire auy VGIK. Nommé Homme d’Art Emérite de la Fédération de Russie en 1993.

Родился 13 октября 1938 года в Москве.
В 1961 окончил постановочный ф-т ВГИКа (мастерская О.Пыжовой и Б.Бибикова).
Работал режиссером-постановщиком Центрального телевидения.
В 1968 окончил ВКСР (режиссерские курсы при ЦТ).
Работал в объединении "Товарищ", вел мастерскую в ВКСР, доцент ВГИК.
Заслуженный деятель исскуств РФ (1993).


Commentaries and bibliography
- Konstantin Khudiakov: The Moth (Motylek, 2017) Brian KILGOUR, 2020, Kinokultura
- La série russe Le Chemin des tourments (The Road to Calvary) en finale d’un prix international au MIPCOM ! Simeon MIRZAYANTZ, 2018, cinemarusse.wordpress.com
 
 
Your remarks