Director,
Writer
Born in 1903, Georgia
 
Died in 1983
Semyon DOLIDZE
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Семён Виссарионович ДОЛИДЗЕ
Semion DOLIDZE
Also : Сико Долидзе
From filmography
 
Director
1983 - Kukaracha (Кукарача) [fiction, 91 mn]
1966 - Vstrecha s proshlym (Встреча с прошлым) [fiction, 103 mn]
1958 - Fatima (Фатима) [fiction, 101 mn]
1954 - Strekoza (Стрекоза) [fiction, 92 mn]
1934 - Poslednie krestonostsy (Последние крестоносцы) [fiction, 80 mn]
 
Writer
1983 - Kukaracha (Кукарача) by Semyon DOLIDZE , Ketevan DOLIDZE [fiction, 91 mn]
1966 - Vstrecha s proshlym (Встреча с прошлым) by Semyon DOLIDZE [fiction, 103 mn]
1958 - Fatima (Фатима) by Semyon DOLIDZE [fiction, 101 mn]
1934 - Poslednie krestonostsy (Последние крестоносцы) by Semyon DOLIDZE [fiction, 80 mn]
1929 - Moya babushka (Моя бабушка) by Konstantin MIKABERIDZE [fiction, 2000 m]

commentaries
- Les origines du cinéma soviétique : un regard neuf , Myriam TSIKOUNAS, 1992, Cerf