Cinematographer
Born 1901 
 
Died 1961
Andrei MOSKVIN
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Андрей Николаевич МОСКВИН
Andreï MOSKVINE
Filmography (extracts)
 
Cinematographer
1960 - The Lady With A Dog (Дама с собачкой) by Iosif KHEIFITS [fiction, 83 mn]
1957 - Don Quixote (Дон Кихот) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 100 mn]
1957 - Stories About Lenin (Рассказы о Ленине) by Sergey YUTKEVICH [fiction, 115 mn]
1955 - The Gadfly (Овод) by Aleksandr FAINTSIMMER [fiction, 102 mn]
1947 - Pirogov (Пирогов) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 92 mn]
1945 - Simple people / plain people (Простые люди) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 80 mn]
1945 - Ivan the Terrible, Part two (Иван Грозный (2-я серия)) by Sergey EISENSTEIN [fiction, 100 mn]
1944 - Ivan the Terrible, Part One (Иван Грозный (1-я серия)) by Sergey EISENSTEIN [fiction, 100 mn]
1943 - The Actress (Актриса) by Leonid TRAUBERG [fiction, 76 mn]
1942 - Young Fritz (Юный Фриц) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 29 mn]
1942 - Once Upon a Night (Однажды ночью) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 35 mn]
1938 - Vyborg Side (Выборгская сторона) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 121 mn]
1937 - The Return of Maxim (Возвращение Максима) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 105 mn]
1934 - Maxim's youth (Юность Максима) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 98 mn]
1931 - Alone (Одна) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 80 mn]
1931 - Hopak (Folk Dance) (Гопак (Пляс))
1929 - New Babylon (The) (Новый Вавилон) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 95 mn]
1927 - Union of the Great Cause (Союз великого дела) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 76 mn]
1926 - Brother (Братишка) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 57 mn]
1926 - Katka's Reinette Apples (Катька - Бумажный ранет) by Friedrich ERMLER , Eduard IOGANSON [fiction, 73 mn]
1926 - The Devil's Wheel (Чертово колесо) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 76 mn]
1926 - The Cloak / The Overcoat (Шинель) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 66 mn]

Awards :
Artiste émérite de Russie (1935)