Director
Born 1972, USSR (Russia)
 
 
Dmitry DYACHENKO
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Дмитрий ДЬЯЧЕНКО
Dmitri DIATCHENKO
Filmography (extracts)
 
Director
2020 - The Last Warrior: Root of Evil (Последний богатырь: Корень зла) [fiction, 121 mn]
2018 - SuperBobrovy. Harodnyie mstiteli (СуперБобровы. Народные мстители) [fiction, 90 mn]
2017 - The Last Warrior (Последний богатырь) [fiction, 114 mn]
2016 - SuperBorovy (СуперБобровы) [fiction, 95 mn]
2015 - The Wonderland (Страна чудес) [fiction, 91 mn]
2014 - The Kitchen in Paris (Кухня в Париже) [fiction, 90 mn]
2013 - Bystree chem kroliki (Быстрее, чем кролики) [fiction, 99 mn]
2012 - Kitchen (Кухня) [fiction, TV serial, 25 mn]
2011 - What Else Men Talk About (О чем еще говорят мужчины) [fiction, 98 mn]
2010 - What Men Talk About (О чем говорят мужчины) [fiction, 96 mn]
2009 - A Pleasant Opportunity to Choose (Приятная возможность выбора) [fiction, 10 mn]
2008 - Radio Day (День радио) [fiction, 100 mn]
2007 - Spetsgruppa (Спецгруппа) [fiction, TV serial, full length film]

Other films
2009 - 9 мая. Личное отношение (новелла «Объяснительная») (9 May. Personal Attitude (novella «Explanatory Note»))
2006 - Любовь на острие ножа (Love on the Cutting Edge), TV
2006 - Конец света (Doomsday), TV
2005 - Авантюристка (The Adventurer), serial
 
Site : IMDb

Biography
Director of cinema and television. Graduate of the Voronezh Institute of Arts and the Higher Courses for Directors and Scriptwriters.
 

Commentaries and bibliography
- Dmitri Diatchenko – Le Dernier preux [Le Dernier chevalier] (2017) 2019, Russkaya Fantastika
- The Last Warrior : un film fantastique pour la Russie Séverine JACQUARD, 2018, radiodisneyclub.fr
- Dmitrii D’iachenko: The Last Warrior (Poslednii bogatyr’, 2017) Rachel STAUFFER, 2018, Kinokultura
- Dmitrii D’iachenko : What Else Men Talk About (O chem eshche govoriat muzhchiny, 2011) , David McVEY, 2012, kinokultura.com
- De quoi parlent les hommes (2010) [de Dmitri DIATCHENKO] Emmanuel GRYNSZPAN, 2010, grincine.blogspot.com
- Dmitrii D’iachenko : What Men Talk About (O chem govoriat muzhchiny, 2010) , Lena DOUBIVKO, 2010, kinokultura.com