Director,
Writer,
Production designer,
Producer,
Animator
Born in 1954 
 
 
Igor KOVALEV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Игорь Адольфович КОВАЛЕВ
Igor KOVALEV
From filmography
 
Director
2015 - Do liubvi (До любви) [animation, 19 mn]
1991 - Andrey Svislovsky (Андрей Свислоцкий) [animation, 11 mn]
1989 - Yego zhena kuritsa (Его жена курица) [animation, 14 mn]
1986 - Krylya, Nogi i khvosty (Крылья, ноги и хвосты) [animation, 4 mn]
1974 - Kstati o ptichkakh (Кстати о птичках) [animation, 11.42 mn]
 
Writer
2015 - Do liubvi (До любви) by Igor KOVALEV [animation, 19 mn]
1991 - Andrey Svislovsky (Андрей Свислоцкий) by Igor KOVALEV [animation, 11 mn]
1990 - Solo dlya luny i volka (Соло для луны и волка) by Aleksandr GORLENKO [animation, 5 mn]
1986 - Krylya, Nogi i khvosty (Крылья, ноги и хвосты) by Igor KOVALEV , Aleksandr TATARSKY [animation, 4 mn]
1984 - Obratnaya storona luny (Обратная сторона луны) by Aleksandr TATARSKY [animation, 9.41 mn]
 
Production designer
1986 - Krylya, Nogi i khvosty (Крылья, ноги и хвосты) by Igor KOVALEV , Aleksandr TATARSKY [animation, 4 mn]
1981 - Plastilinovaya vorona (Пластилиновая ворона) by Aleksandr TATARSKY [animation, 9 mn]
 
Producer
2020 - Vtoraya sreda aprelya (Вторая среда апреля) by Svetlana KARAEVA , Mariya PLATONOVA [animation, 3 mn]
2020 - Derevo (Дерево) by Aleksandra NETUNAEVA [animation, 2 mn]
2020 - Perfect (Perfect) by Khe Yn O [animation, 3 mn]
2020 - Chornyy yashchik (Чёрный ящик) by Sofia ABRAMOVA [animation, 6 mn]
 
Animator
1986 - Krylya, Nogi i khvosty (Крылья, ноги и хвосты) by Igor KOVALEV , Aleksandr TATARSKY [animation, 4 mn]

Awards :
Do liubvi :
Best Animation film, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2017
First prize, Animation, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2016