Director,
Writer,
Editor,
Producer
Born in 1974, USSR (Russia)
 
 
Vera KRICHEVSKAYA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Вера Ефимовна КРИЧЕВСКАЯ
Vera KRITCHEVSKAIA
From filmography
 
Director
2021 - F@ck This Job (F@ck This Job) [documentary, 104 mn]
2018 - Delo Sobchaka (Дело Собчака) [documentary, 117 mn]
2016 - Slishkom svobodnyj chelovek (Слишком свободный человек) [documentary, 131 mn]
2012 - Grazhdanin poet. Progon goda (Гражданин поэт. Прогон года) [documentary, 89 mn]
 
Writer
2021 - F@ck This Job (F@ck This Job) by Vera KRICHEVSKAYA [documentary, 104 mn]
2018 - Delo Sobchaka (Дело Собчака) by Vera KRICHEVSKAYA [documentary, 117 mn]
2016 - Slishkom svobodnyj chelovek (Слишком свободный человек) by Mikhail FISHMAN , Vera KRICHEVSKAYA [documentary, 131 mn]
2012 - Grazhdanin poet. Progon goda (Гражданин поэт. Прогон года) by Vera KRICHEVSKAYA [documentary, 89 mn]
 
Editor
2021 - F@ck This Job (F@ck This Job) by Vera KRICHEVSKAYA [documentary, 104 mn]
 
Producer
2021 - F@ck This Job (F@ck This Job) by Vera KRICHEVSKAYA [documentary, 104 mn]
2016 - Slishkom svobodnyj chelovek (Слишком свободный человек) by Mikhail FISHMAN , Vera KRICHEVSKAYA [documentary, 131 mn]
2012 - Grazhdanin poet. Progon goda (Гражданин поэт. Прогон года) by Vera KRICHEVSKAYA [documentary, 89 mn]

Awards :
Slishkom svobodnyj chelovek :
Best documentary, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2017

Biography
Independent documentary and TV producer, born in 1974 in Saint Petersburg. Multiple award-winning TV director. Co-founder and co-owner of TV Dozhd (TV Rain), the only independent private TV channel in Russia.
https://wff.pl/en/
 

commentaries
- Документальное кино. Итоги года [2012] , Yekaterina VIZGALOVA, 2013, kino-teatr.ru