Actress
Born in 1980, USSR (Russia)
 
 
Yelena LIADOVA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Елена Игоревна ЛЯДОВА
Elena LIADOVA
From filmography
 
Actress
2022 - Vozdukh (Воздух) by Aleksey GERMAN jr. [fiction]
2021 - Moloko ptitsy (Молоко птицы) by Yevgeni MARYAN [fiction, 78 mn]
2021 - Vnie sebya (Вне себя) by Aleksandr DULERAIN , Klim KOZINSKY [fiction, TV serial]
2020 - Batya (Батя) by Dmitry EFIMOVICH [fiction, TV serial, 76 mn]
2020 - Psikh (Псих) by Fyodor BONDARCHUK [fiction, TV serial, full length film]
2019 - Tvar (Тварь) by Olga GORODETSKAYA [fiction, 90 mn]
2018 - Dovlatov (Довлатов) by Aleksey GERMAN jr. [fiction, 126 mn]
2016 - Dien do (День до) by Egor BARANOV , Pavel BARDIN , Aleksandr KARPILOVSKY , Boris KHLEBNIKOV , Vladimir KOTT , Aleksandr KOTT , Karen OGANESYAN [fiction, 91 mn]
2015 - Orlean (Орлеан) by Andrey PROSHKIN [fiction, 110 mn]
2014 - Leviafan (Левиафан) by Andrey ZVIAGINTSEV [fiction, 144 mn]
2013 - Geograf globus propil (Географ глобус пропил) by Aleksandr VELEDINSKY [fiction, 120 mn]
2010 - Elena (Елена) by Andrey ZVIAGINTSEV [fiction, 109 mn]
2010 - Plen strasti (Плен страсти) by Stanislav MITIN [TV fiction, full length film]
2009 - Buben, baraban (Бубен, барабан) by Aleksey MIZGIRYOV [fiction, 105 mn]
2009 - Lyubka (Любка) by Stanislav MITIN [fiction, 165 mn]
2007 - Zaveshchanie Lenina (Завещание Ленина) by Nikolay DOSTAL [fiction, TV serial, 532 mn]
2005 - Kosmos kak predchuvstvie (Космос как предчувствие) by Aleksey UCHITEL [fiction, 90 mn]
2005 - Cobaka Pavlova (Собака Павлова) by Yekaterina SHAGALOVA [fiction, 80 mn]
2005 - Soldatskiy dekameron (Солдатский декамерон) by Andrey PROSHKIN [fiction, 90 mn]

Awards :
Leviafan :
Best actress, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2015
Geograf globus propil :
Best actress, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2014
Best actress, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 2013
Elena :
Best Actress in a Supporting Role, Golden Eagle awards, Moscow (Russia), 2012
Best Actress in a Supporting Role, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2011
Best Actress in a Supporting Role, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2011

Biography
No English biography available !
 
Née le 25 décembre 1980 à Mormansk. Diplômée, en 2002, de l'Ecole supérieure de Théâtre Chtchepkina (sous la direction de V. Beïlis et V. Ivanov) elle fut aussitôt engagée par la troupe du Théâtre du Jeune spectateur de Moscou

Родилась 25 декабря 1980 года в Моршанске, Тамбовская область.
В 2002 году окончила Высшее театральное училище имени М.С. Щепкина (курс В.М. Бейлиса и В.Н. Иванова) и в том же году была принята в труппу Московского театра юного зрителя.