Cinematographer
Born in 1901 
 
Died in 1961
Andrei MOSKVIN
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Андрей Николаевич МОСКВИН
Andreï MOSKVINE
From filmography
 
Cinematographer
1960 - Dama s sobachkoy (Дама с собачкой) by Iosif KHEIFITS [fiction, 83 mn]
1957 - Don Khikhot (Дон Кихот) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 100 mn]
1957 - Rasskazy o Lenine (Рассказы о Ленине) by Sergey YUTKEVICH [fiction, 115 mn]
1955 - Ovod (Овод) by Aleksandr FAINTSIMMER [fiction, 102 mn]
1947 - Pirogov (Пирогов) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 92 mn]
1945 - Prostye lyudi (Простые люди) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 80 mn]
1945 - Ivan Grozny (2-ya seriya) (Иван Грозный (2-я серия)) by Sergey EISENSTEIN [fiction, 100 mn]
1944 - Ivan Grozny (1-ya seriya) (Иван Грозный (1-я серия)) by Sergey EISENSTEIN [fiction, 100 mn]
1943 - Aktrisa (Актриса) by Leonid TRAUBERG [fiction, 76 mn]
1942 - Yunyy Frits (Юный Фриц) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 29 mn]
1942 - Odnazhdy nochyu (Однажды ночью) by Grigori KOZINTSEV [fiction, 35 mn]
1938 - Vyborskaya storona (Выборгская сторона) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 121 mn]
1937 - Vozvrashchenie Vasilia Bortnikova (Возвращение Максима) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 105 mn]
1934 - Yunost Maksima (Юность Максима) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 98 mn]
1931 - Odna (Одна) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 80 mn]
1931 - Gopak (Plyas) (Гопак (Пляс))
1929 - Novyj Vavilon (Новый Вавилон) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 95 mn]
1927 - Soyouz velikogo dela (Союз великого дела) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 76 mn]
1926 - Bratishka (Братишка) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 57 mn]
1926 - Katka - Bumazhny ranet (Катька - Бумажный ранет) by Friedrich ERMLER , Eduard IOGANSON [fiction, 73 mn]
1926 - chyortovo koleso (Чертово колесо) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 76 mn]
1926 - shinel (Шинель) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 66 mn]

Awards :
Artiste émérite de Russie (1935)