Director,
Editor
Born in 1900, Russia
 
Died in 1975
Yelizaveta SVILOVA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Елизавета Игнатьевна СВИЛОВА
Elizaveta SVILOVA
Also : Вертова Елизавета Игнатьевна
From filmography
 
Director
1946 - Sud narodov (Суд народов) [documentary, 57 mn]
1927 - Bukhara (Бухара) [documentary, 12 mn]
 
Editor
1945 - Berlin (Берлин) by Yuli RAIZMAN , Nikolay SHPIKOVSKY [documentary, 45 mn]
1934 - tri pesni o lenine (Три песни о Ленине) by Dziga VERTOV [documentary, 60 mn]
1930 - Simfoniya Donbasa (Симфония Донбаса) by Dziga VERTOV [documentary, 67 mn]
1929 - Chelovek s kinoapparatom (Человек с киноаппаратом) by Dziga VERTOV [documentary, 69 mn]
1927 - Tungusy (Тунгусы) by Pyotr ZOTOV [documentary, 12 mn]
1927 - Bukhara (Бухара) by Yelizaveta SVILOVA [documentary, 12 mn]
1926 - shestaya chast mira (Шестая часть мира) by Dziga VERTOV [documentary, 53 mn]
1924 - Kinoglaz - zhizn vrasplokh (Киноглаз - Жизнь врасплох) by Dziga VERTOV [documentary, 59 mn]

Awards :
Sud narodov :
Prix Staline en 1947

commentaries
- Women film pioneers : Elizaveta Svilova Eva MOLCARD, 2020, wfpp.columbia.edu