Director,
Writer,
Actor
Born in 1891, Ukraine
 
Died in 1976
Vyacheslav TURZHANSKY
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Вячеслав ТУРЖАНСКИЙ
Viatcheslav TOURJANSKI
Also : Victor Tourjansky
From filmography
 
Director
1937 - Nostalghia (Ностальгия) [fiction]
1933 - Volga v ogne (Волга в огне) [fiction, 86 mn]
1926 - Mikhail Strogov (Михаил Строгов) [fiction]
1924 - Eta svinya Moren (Эта свинья Морен) [fiction, 68 mn]
1924 - Zhenshchina v maske (Женщина в маске) [fiction, 106 mn]
1923 - Pesn torzhestvuyushchey lyubvi (Песнь торжествующей любви) [fiction, 93 mn]
1922 - Pyatnadtsatyy prelyud Shopena (Пятнадцатый прелюд Шопена) [fiction, 69 mn]
1922 - Otvet (Ответ) [fiction, 1500 m]
 
Writer
1933 - Volga v ogne (Волга в огне) by Vyacheslav TURZHANSKY [fiction, 86 mn]
1924 - Eta svinya Moren (Эта свинья Морен) by Vyacheslav TURZHANSKY [fiction, 68 mn]
1923 - Pesn torzhestvuyushchey lyubvi (Песнь торжествующей любви) by Vyacheslav TURZHANSKY [fiction, 93 mn]
1922 - Pyatnadtsatyy prelyud Shopena (Пятнадцатый прелюд Шопена) by Vyacheslav TURZHANSKY [fiction, 69 mn]
 
Actor
1913 - Gore Sarry (Горе Сарры) by Aleksandr ARKATOV [fiction, 22 mn]
1912 - Bratya (Братья) by Pyotr CHARDYNIN [fiction, 30 mn]