Director,
Actress
Born in 1974 
 
 
Ksenia RAPPOPORT
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Ксения Александровна РАППОПОРТ
Ksenia RAPPOPORT
From filmography
 
Director
2017 - Proschay, liubimyy ! (Прощай, любимый!) [fiction, 8 mn]
 
Actress
2021 - Mama, ya doma (Мама, я дома) by Vladimir BITOKOV [fiction, 104 mn]
2021 - Na blizkom rasstoyanii (На близком расстоянии) by Grigori DOBRYGIN [fiction, 97 mn]
2020 - Vmeshatelstvo (Вмешательство) by Ksenia ZUEVA [fiction, full length film]
2020 - Miortvye dushi (Мертвые души) by Grigori KONSTANTINOPOLSKY [fiction, TV serial, 50 mn]
2019 - Odessa (Одесса) by Valery TODOROVSKY [fiction, 130 mn]
2019 - #ETONEVAZHNO (#ЭТОНЕВАЖНО) by Rezo GIGINISHVILY [fiction, 10 mn]
2019 - Esau (Эсав) by Pavel LUNGIN [fiction, 110 mn]
2018 - Russkyi Bes (Русский Бес) by Grigori KONSTANTINOPOLSKY [fiction, 98 mn]
2017 - Mify (Мифы) by Aleksandr MOLOCHNIKOV [fiction, full length film]
2017 - Liod (Лед) by Oleg TROFIM [fiction, 118 mn]
2017 - Piter by Kasta (Piter by Каста) by Phil LEE , Aleksey_2 SOBOLEV [fiction, 59 mn]
2017 - Proschay, liubimyy ! (Прощай, любимый!) by Pavel KAPINOS , Ksenia RAPPOPORT , Aleksandr TSYPKIN [fiction, 8 mn]
2016 - Dama pik (Дама пик) by Pavel LUNGIN [fiction, 103 mn]
2016 - Dien do (День до) by Egor BARANOV , Pavel BARDIN , Aleksandr KARPILOVSKY , Boris KHLEBNIKOV , Aleksandr KOTT , Vladimir KOTT , Karen OGANESYAN [fiction, 91 mn]
2015 - Norveg (Норвег) by Alena ZVANTSOVA [fiction, 17 mn]
2014 - Mama daragaya! (Мама дарагая!) by Yaroslav CHEVAZHEVSKY [fiction, 90 mn]
2014 - Zimy ne budet (Зимы не будет) by Ilya DEMICHEV [fiction, 80 mn]
2012 - Belaya gvardiya (Белая гвардия) by Sergey SNEZHKIN [fiction, TV serial, 360 mn]
2011 - Dva dnya (Два дня) by Avdotya SMIRNOVA [fiction, full length film]
2011 - Shkolnyy zvonok. Posvyashchenie (Школьный звонок. Посвящение) by Aleksandr BARSHAK [fiction, short film]
2011 - Golfstrim pod aysbergom (Гольфстрим под айсбергом) by Yevgeni PASHKEVICH [fiction, 122 mn]
2009 - Zolotoe sechenie (Золотое сечение) by Sergey DEBIZHEV [fiction, 95 mn]
2008 - Yuryev Den (Юрьев День) by Kirill SEREBRENNIKOV [fiction, 120 mn]
2008 - Kacheli (Качели) by Anton SIVERS [fiction, 84 mn]
2005 - Zerkalnye voyny : Otrazhenie pervoe (Зеркальные войны: Отражение первое) by Vasili CHIGINSKY [fiction, 110 mn]
2005 - Gibel imperii (Гибель империи) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, TV serial, 520 mn]
2004 - Vsadnik po imeni Smert (Всадник по имени Смерть) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 103 mn]
2002 - Vremya lyubit (Время любить)
1998 - Tsvety kalenduly (Цветы календулы) by Sergey SNEZHKIN [fiction, 120 mn]

Other films
1997 - Anna Karenina, director : Bernard Rose (USA)
2006 - La Sconosciuta, director : Giuseppe Tornatore (Italie)

Awards :
Special Prize, Moscow International Film Festival (MIFF), Russia, 2013
Dva dnya :
Best actress, Golden Eagle awards, Moscow (Russia), 2012
Yuryev Den :
Best actress, Golden Eagle awards, Moscow (Russia), 2009
Best actress, Open Russian Film Festival Kinotavr, Sochi (Russia), 2008
Best actress, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2008
Prize Independant European Critics, Film Festival Locarno, Locarno (Switzerland), 2008

Biography
No English biography available !
 
Ksenia Rappoport est née le 25 mas 1974. En 2000, elle termine ses études à l'Institut national des arts du théâtre de Saint-Pétersbourg. Elle est actrice au théâtre Maly de Saint-Pétersbourg.

Родилась 25 марта 1974 года. В 2000 году окончила Санкт-Петербургскую Государственную академию театральных искусств, мастерская В.М.Фильштинского Актриса академического малого драматического театра Санкт-Петербурга.