Director,
Writer
Born in 1952, USSR (Russia)
 
 
Pavel FATTAKHUTDINOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Павел Минуллович ФАТТАХУТДИНОВ
Pavel FATTAKHOUTDINOV
From filmography
 
Director
2020 - obshtshina (Община) [documentary, 42 mn]
2018 - Sny o Rossii (Сны о России) [documentary, 44 mn]
2017 - Pisma s voïny (Письма с войны) [documentary, 25 mn]
2017 - Uekhat ostatsia (Уехать остаться) [24 mn]
2013 - Tyazhelyy sluchay (Тяжелый случай -) [documentary, 35 mn]
2013 - Velikié reki Sibiri. Biriousa. (Великие реки Сибири. Бирюса) [documentary, 34 mn]
2011 - Ostrov Rogovka (Остров Роговка) [documentary, 46 mn]
2010 - Velikie reki Sibiri. Angara (Великие реки Сибири. Ангара) [documentary, 31 mn]
2008 - Dvenadtsatoe leto (Двенадцатое лето) [fiction, 80 mn]
2008 - Zatmnenie (Затмнение) [documentary, 41 mn]
2007 - Sestra (Сестра) [documentary, 52 mn]
2006 - Lisa (Лиза) [documentary, 39 mn]
1984 - Odni i bez oruzhiya (Один и без оружия) [fiction, 73 mn]
 
Writer
2020 - obshtshina (Община) by Svetlana BOBROVA , Pavel FATTAKHUTDINOV [documentary, 42 mn]
2013 - Velikié reki Sibiri. Biriousa. (Великие реки Сибири. Бирюса) by Pavel FATTAKHUTDINOV [documentary, 34 mn]
2011 - Ostrov Rogovka (Остров Роговка) by Pavel FATTAKHUTDINOV [documentary, 46 mn]
2008 - Zatmnenie (Затмнение) by Pavel FATTAKHUTDINOV [documentary, 41 mn]
2006 - Lisa (Лиза) by Pavel FATTAKHUTDINOV [documentary, 39 mn]

Other films
1980 - Компромисс (Kompromiss)
1983 - Один и без оружия (Odin i bez ruzhya)
1987 - Лётное происшествие (Lyotnoe proisshectvie)
1989 - Шоколадный бунт (Shokoladny bunt)
1989 - Такое разное Уральское кино (Takoe raznoe Uralskoe kino) , doc.
2000 - Встреча Пушкина и Гёте (Vstrecha Pushkina i Goethe), doc.
 
Site : IMDb

Awards :
Velikie reki Sibiri. Angara :
Best Short Film, Open Festival of the Documentaries “Russia”, Yekaterinburg (Russia), 2010
Lisa :
2e prix au Festival du Film documentaire "Russie" d'Ekaterimbourg, 2006
Dvenadtsatoe leto :
Grand Prix, Festival international pour la jeunesse, Moscou, 2008

Biography
Born in 1952. Graduated from the Urals State University (1974), the Higher Courses for Scriptwriters and Directors (1980, class of G.Panfilov). Directed several feature movies.