Director,
Writer,
Producer
Born in 1986, USSR (Russia)
 
 
Anna SHISHOVA / BOGOLYUBOVA
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Анна ШИШОВА / БОГОЛЮБОВА
Anna CHICHOVA / BOGOLIOUBOVA
From filmography
 
Director
2021 - Novoye velichie (Новое величие) [documentary]
2014 - Na krayu (На краю) [documentary, 48 mn]
2013 - Katya (Катя) [documentary, 52 mn]
2010 - Tikhiy Okean (Тихий Океан) [documentary, 25 mn]
 
Writer
2021 - Novoye velichie (Новое величие) by Anna SHISHOVA / BOGOLYUBOVA [documentary]
2019 - Uezdnyy gorod E. (Уездный город Е.) by Dmitry BOGOLYUBOV [documentary, 82 mn]
2014 - Na krayu (На краю) by Anna SHISHOVA / BOGOLYUBOVA [documentary, 48 mn]
2013 - Katya (Катя) by Anna SHISHOVA / BOGOLYUBOVA [documentary, 52 mn]
2010 - Tikhiy Okean (Тихий Океан) by Anna SHISHOVA / BOGOLYUBOVA [documentary, 25 mn]
 
Producer
2010 - Tikhiy Okean (Тихий Океан) by Anna SHISHOVA / BOGOLYUBOVA [documentary, 25 mn]

Author :

Awards :
Na krayu :
Best documentary, International Human Rights Film Festival, Moscow (Russia), 2015
Katya :
Best non-fiction ART film, National Documentary Awards : Laurel, Moscow (Russia), 2013
Tikhiy Okean :
Best First Documentary, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2011
Best first film, Open Festival of the Documentaries “Russia”, Yekaterinburg (Russia), 2010
Second Best Documentary Film, Open Film Festival for students and beginners, Moscow (Russia), 2010

Biography
No English biography available !
 
Née le 23 mars 1986 à Moscou.
Membre de la Guilde du cinéma documentaire Anna Chichova a terminé en 2008 la faculté d'histoire de l' Université de Moscou et en 2013 la faculté de réalisation du VGIK Institut National de Cinéma de Moscou) dans la classe du cinéma documentaire de Sergueï Mirochnitchenko. A participé au programme d'échanges avec les universités de Suède et des Etats Unis.

Дата рождения: 23.03.1986 в Москве.
Член Гильдии неигрового кино Анна Шишова в 2008 году закончила исторический факультет МГУ, в 2013 — режиссерский факультет ВГИКа, мастерскую неигрового кино Сергея Мирошниченко. Участвовала в программе творческих обменов с университетами Швеции и США. Автор-режиссер фильмов «Тихий океан», «Двигайся», «Катя», «На краю».


commentaries
- Анна Шишова [Anna Chichova]: «Усиление репрессий неминуемо» , Anna SHISHOVA / BOGOLYUBOVA, Олег СОЛЬКИН, 2022, golosameriki.com
- Анна Шишова [Anna Chichova]: «Для меня нет запретных тем, но есть вещи личные, которые я не буду снимать» , Anna SHISHOVA / BOGOLYUBOVA, Юлия СЕРГЕЕВА, 2014, moviestart.ru