Director,
Writer,
Editor
Born 1982, USSR (Kazakhstan)
 
 
Adilkhan YERZHANOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Адильхан ЕРЖАНОВ
Adilkhan ERJANOV
Filmography (extracts)
 
Director
2022 - Assault (Штурм) [fiction, 90 mn]
2022 - Herd Immunity (Коллективный иммунитет) [94 mn]
2020 - Yellow cat (Желтая кошка) [fiction, 90 mn]
2019 - A dark, dark man (Черный, черный человек) [fiction, 130 mn]
2018 - La Tendre Indifférence du monde (Ласковое безразличие мира) [fiction, 100 mn]
 
Writer
2022 - Assault (Штурм) by Adilkhan YERZHANOV [fiction, 90 mn]
2022 - Herd Immunity (Коллективный иммунитет) by Adilkhan YERZHANOV [94 mn]
2020 - Yellow cat (Желтая кошка) by Adilkhan YERZHANOV [fiction, 90 mn]
2018 - La Tendre Indifférence du monde (Ласковое безразличие мира) by Adilkhan YERZHANOV [fiction, 100 mn]
 
Editor
2020 - Yellow cat (Желтая кошка) by Adilkhan YERZHANOV [fiction, 90 mn]
2018 - La Tendre Indifférence du monde (Ласковое безразличие мира) by Adilkhan YERZHANOV [fiction, 100 mn]
 
Site : IMDb

Awards :
Assault :
First prize, Reims International Thriller Film Festival, Reims (France), 2022

Biography
Born: August 7, 1982 in Dzhezkazgan, Karaganda Oblast, Kazakh SSR, USSR [now Jezkazgan, Kazakhstan]
 

Commentaries and bibliography
- Adilkhan Yerzhanov – A dark, dark man Michaël DELAVAUD, 2022, Culturopoing
- Adilkhan Yerzhanov: Assault (Shturm, Kazakhstan 2021) Peter ROLLBERG, 2022, Kinokultura
- Адильхан Ержанов: «Безвольный герой — оксюморон» [Assault (Штурм), 2022, de Adilkhan ERJANOV] Валерия КУДРЯВЦЕВА, 2022, seance.ru
- L’Etrange Festival 2022 – 28e édition – Journal de bord 1 [a propos du film Assaut (Штурм), 2022, de Adilkhan ERJANOV] Michaël DELAVAUD, 2022, Culturopoing
- L’Etrange Festival 2022 – 28e édition – Journal de bord 6 [Contient une critique du film ; Immunité collective] Michaël DELAVAUD, 2022, Culturopoing