Director,
Writer,
Production designer
Born in 1865, Russian Empire (Russia)
 
Died in 1917
Yevgeni BAUER
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Евгений Францевич БАУЭР
Evgueni BAUER
From filmography
 
Director
1917 - Korol Parizha (Король Парижа) [fiction]
1917 - Revolyutsioner (Революционер) [fiction, 35 mn]
1917 - Za schastyem (За счастьем) [fiction, 41 mn]
1917 - Lozh (Ложь) [fiction]
1917 - Nabat (Набат) [fiction]
1917 - Lina pod ekspertizoy, ili Buynyy pokoynik (Лина под экспертизой, или Буйный покойник) [fiction]
1916 - zhizn za zhizn (Жизнь за жизнь) [fiction, 2175 m]
1916 - Umirayushchiy Lebed (Умирающий лебедь) [fiction, 40 mn]
1916 - Vozmezdie (Возмездие) [fiction, 1322 m]
1916 - Nelli Raintseva (Нелли Раинцева) [fiction, 39 mn]
1916 - Zhizn za zhizn (Жизнь за жизнь) [fiction, 66 mn]
1916 - Koroleva ekrana (Королева экрана)
1916 - Chelovecheskie bezdny (Человеческие бездны)
1915 - Posle smerti (После смерти) [fiction, 1303 m]
1915 - Grezy (Грезы) [fiction, 1034 m]
1915 - Deti veka (Дети века) [fiction, 35 mn]
1915 - Bratya Boris i Gleb (Братья Борис и Глеб) [fiction, 1710 m]
1915 - Tysyacha vtoraya khitrost (Тысяча вторая хитрость) [fiction, 385 m]
1915 - Leon Drey (Леон Дрей) [fiction, 60 mn]
1915 - Kumiry (Кумиры) [fiction, 1475 m]
1915 - Schastye vechnoy nochi (Счастье вечной ночи) [fiction, 50 mn]
1915 - Pesn torzhestvuyushchey lyubvi (Песнь торжествующей любви) [fiction, 1433 m]
1915 - Plamya neba (Пламя неба) [fiction]
1914 - Ditya bolshovo goroda (Дитя большого города) [fiction, 1135 m]
1914 - Nemyye sviditeli (Немые свидетели) [fiction, 1245 m]
1914 - Slava - Nash, Smert - vragam (Слава – нам, смерть - врагам) [fiction, 1120 m]
1914 - Zhizn v smerti (Жизнь в смерти) [fiction, 1300 m]
1914 - Kholodnye dushi (Холодные души)
1913 - Sumerki zhenskoy dushi (Сумерки женской души) [fiction, 48 mn]
1913 - Krovavaya slava (Кровавая слава)
1913 - Strashnaya mest gorbuna K (Страшная месть горбуна К)
 
Writer
1917 - Korol Parizha (Король Парижа) by Yevgeni BAUER [fiction]
1917 - Nabat (Набат) by Yevgeni BAUER [fiction]
1916 - zhizn za zhizn (Жизнь за жизнь) by Yevgeni BAUER [fiction, 2175 m]
1916 - Zhizn za zhizn (Жизнь за жизнь) by Yevgeni BAUER [fiction, 66 mn]
1915 - Posle smerti (После смерти) by Yevgeni BAUER [fiction, 1303 m]
1915 - Pesn torzhestvuyushchey lyubvi (Песнь торжествующей любви) by Yevgeni BAUER [fiction, 1433 m]
 
Production designer
1915 - Leon Drey (Леон Дрей) by Yevgeni BAUER [fiction, 60 mn]
1915 - Schastye vechnoy nochi (Счастье вечной ночи) by Yevgeni BAUER [fiction, 50 mn]
1915 - Pesn torzhestvuyushchey lyubvi (Песнь торжествующей любви) by Yevgeni BAUER [fiction, 1433 m]
1914 - Ditya bolshovo goroda (Дитя большого города) by Yevgeni BAUER [fiction, 1135 m]
1914 - Zhizn v smerti (Жизнь в смерти) by Yevgeni BAUER [fiction, 1300 m]
1913 - Sumerki zhenskoy dushi (Сумерки женской души) by Yevgeni BAUER [fiction, 48 mn]
 
Sites : IMDb, Chapaev.media

Biography
Biography on IMDb
 

commentaries
- Les Ténèbres de l’âme féminine (Сумерки женской души) - La critique , Claude RIEFFEL, 2001, avoir-alire.com
- «СВЕТОПИСЬ» ЕВГЕНИЯ БАУЭРА , Neya ZORKAYA, 1997, «Искусство кино» № 10