Director,
Writer,
Actor,
Cinematographer,
Editor
Born in 1985 
 
 
Dmitry KUBASOV
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪
Дмитрий Александрович КУБАСОВ
Dmitri KOUBASSOV
From filmography
 
Director
2018 - Vertolyoty (Вертолеты) [documentary, 88 mn]
2016 - Babochki (Бабочки) [documentary, 79 mn]
2012 - Alyokhin (Алёхин) [documentary, 50 mn]
2011 - Tanya "5-aya" (Таня "5-ая") [documentary, 45 mn]
 
Writer
2018 - Vertolyoty (Вертолеты) by Dmitry KUBASOV [documentary, 88 mn]
2016 - Babochki (Бабочки) by Dmitry KUBASOV [documentary, 79 mn]
2012 - Alyokhin (Алёхин) by Dmitry KUBASOV [documentary, 50 mn]
2011 - Tanya "5-aya" (Таня "5-ая") by Dmitry KUBASOV [documentary, 45 mn]
 
Actor
2020 - Kholodno (Холодно) by Avdotya ALEXANDROVA [fiction, 90 mn]
2019 - Gorod usnul (Город уснул) by Mariya IGNATENKO [fiction, 67 mn]
2017 - Karavai, karavai (Каравай, каравай) by Alissa TRITENKO [fiction, 18 mn]
2014 - Chetyrnadcat zhagov (Четырнадцать шагов) by Maksim SHAVKIN [37 mn]
2011 - Kak ya postupil so smertyu (Как я поступил со смертью) by Yevgeniya KULIJANOVA [fiction, 20 mn]
2010 - Detyam do 16 (Детям до 16) by Andrei KAVUN [fiction, 75 mn]
2010 - Bashnya (Башня) by Denis NEIMAND [TV fiction, 132 mn]
2009 - Pyostrye sumerki (Пестрые сумерки) by Lyudmila GURCHENKO , Dmitry KOROBKIN [fiction, 92 mn]
2008 - SSD : Smert Sovetskim Detyam (ССД : Смерть Советским Детям) by Vadim SHMELYEV [fiction, 110 mn]
2007 - Gruz 200 (Груз 200) by Aleksey BALABANOV [fiction, 100 mn]
2006 - Skolzkaya gora (Скользкая гора) by Galina MYZNIKOVA , Sergey PROVOROV [experimental, 6 mn]
 
Cinematographer
2018 - Vertolyoty (Вертолеты) by Dmitry KUBASOV [documentary, 88 mn]
2016 - Babochki (Бабочки) by Dmitry KUBASOV [documentary, 79 mn]
2012 - Alyokhin (Алёхин) by Dmitry KUBASOV [documentary, 50 mn]
2011 - Tanya "5-aya" (Таня "5-ая") by Dmitry KUBASOV [documentary, 45 mn]
 
Editor
2016 - Babochki (Бабочки) by Dmitry KUBASOV [documentary, 79 mn]
 
Co-Director
2012 - Zima, ukhodi (Зима, уходи) by Different Directors [documentary, 79 mn]

Awards :
Tanya "5-aya" :
Best documentary, Open Film Festival for students and beginners, Moscow (Russia), 2011
Best first film, Saratov International Documentary Festival "Saratovskie Stradaniya", Saratov (Russia), 2011

Biography
No English biography available !
 
Né le 25 février 1985 à Moscou. Acteur, réalisateur, scénariste, opérateur russe.
En 2006 a terminé l'Ecole Supérieure de Théâtre B. Chtchoukine, classe de Chlykov.
Durant ses études s'est produit sur la scène du théâtre Vakhtangov. Acteur du théâtre "Praktika".

Родился 25 февраля 1985 года в Москве.
Российский актер, режиссер, сценарист, оператор.
В 2006 году закончил ВТУ им. Б. Щукина (курс Шлыкова).
В студенческие годы выходил на сцену театра им. Вахтангова. Актер теата "Практика".
https://www.kino-teatr.ru