Kinoglaz

 


- Stop Press


Diary of events

 

Films


Names


Film documentation

 

 

L'association kinoglaz.fr




Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Production Designer,
Animator
 
Born 1899 
 
Died 1975

Valentina BRUMBERG

Валентина Семеновна БРУМБЕРГ
Valentina BROUMBERG

Filmography (extracts)
 
Director
1968 - Puss in Boots (Кот в сапогах) [animation, 19 mn]
1961 - Great Troubles (Большие неприятности) [animation, 8 mn]
1953 - The Flight to the Moon (Полет на луну) [animation, 29 mn]
1948 - Fedya Zaytsev (Федя Зайцев) [animation, 20.48 mn]
1938 - Ivashko and Baba-Yaga (Ивашко и Баба-Яга) [animation, 11 mn]
1928 - The Samoyed Boy (Самоедский мальчик) [animation, 7 mn]
 
Writer
1938 - Ivashko and Baba-Yaga (Ивашко и Баба-Яга) by Valentina BRUMBERG , Zinaida BRUMBERG [animation, 11 mn]
1928 - The Samoyed Boy (Самоедский мальчик) by Zinaida BRUMBERG , Valentina BRUMBERG , Nikolay KHODATAYEV , Olga KHODATAYEVA [animation, 7 mn]
 
Production Designer
1968 - Puss in Boots (Кот в сапогах) by Valentina BRUMBERG , Zinaida BRUMBERG [animation, 19 mn]
1928 - The Samoyed Boy (Самоедский мальчик) by Zinaida BRUMBERG , Valentina BRUMBERG , Nikolay KHODATAYEV , Olga KHODATAYEVA [animation, 7 mn]
 
Animator
1925 - China in Flames (Китай в огне (Руки прочь от Китая!)) by Nikolay KHODATAYEV , Zenon KOMISSARENKO , Yuri MERKULOV [animation, 38 mn]
 
Site : IMDb

Commentaries and bibliography
- Baba Yaga, construction et évolution d’un mythe animé en Russie LAUREN DEHGAN, 2019, Slovo, Presses de l’INALCO
- Le cinéma d’animation d’agit-prop et le monde enchanté de la modernité : projeter Le Petit Samoyède aux confins du Nord de l’URSS Caroline DAMIENS, 2019, Inalco / CREE
- Le cosmos comme terrain de jeu : l’espace dans l’animation soviétique et russe , Birgit BEUMERS, Nina SPUTNITSKAYA, 2019, hal.archives-ouvertes.fr
- Women film pioneers : The Brumberg Sisters Maya BALAKIRSKY KATZ, 2019, wfpp.columbia.edu
 
 

Photos and videos
 
Your remarks