Kinoglaz

 


- Stop Press


Diary of events

 

Films


Names


Film documentation

 

 

L'association kinoglaz.fr




Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor,
Producer
 
Born 1959 
 
 

Aleksey KOZLOV

Алексей Викторович КОЗЛОВ
Alekseï KOZLOV

Filmography (extracts)
 
Director
2019 - Saving Leningrad (Спасти Ленинград) [fiction, 95 mn]
2014 - Forbiddance (Запрет) [fiction, 92 mn]
2011 - Tri dnya s pridurkom (Три дня с придурком) [fiction, 81 mn]
 
Writer
2019 - Saving Leningrad (Спасти Ленинград) by Aleksey KOZLOV [fiction, 95 mn]
2011 - Tri dnya s pridurkom (Три дня с придурком) by Aleksey KOZLOV [fiction, 81 mn]
 
Actor
2013 - Inspection (Проверка) by Gala SUKHANOVA [fiction, 16 mn]
 
Producer
2019 - Saving Leningrad (Спасти Ленинград) by Aleksey KOZLOV [fiction, 95 mn]
2019 - Tell Her! (Скажи ей) by Aleksandr MOLOCHNIKOV [fiction, 98 mn]
 
Site : www.alex-film.ru/

Biography
No English biography available !
 
Né le 10 septembre 1959.
Diplômé de l'Institut de théâtre, musique et cinéma de Léningrad (classe de R. Sirota).
L'un des directeurs artistiques et des orgnisateurs de la société "Phoenix-Film de SPB".
Fondateur du studio de production AlexFilm.
Membre de l'Académie de télévision de Russie.

Родился 10 сентября 1959г
Окончил ЛГИТМиК (курс Р. Сироты).
Был художественным руководителем и одним из учредителей компании "Феникс-Фильм СПб".
Создатель и учредитель производящей студии АlexFilm.
Член Академии Российского телевидения (Гильдия игрового кино).


Commentaries and bibliography
- La Bataille de Leningrad (2019) [de Alekseï Kozlov] Julien MORVAN, 2020, Perestroikino
- Aleksei Kozlov: Saving Leningrad (Spasti Leningrad, 2019) Frederick C. CORNEY, 2020, Kinokultura
- Six films russes en lice pour les Golden Globes Ekaterina SINELCHTCHIKOVA, 2019, RUSSIA BEYOND
 
 
Your remarks