Kinoglaz

 


- Stop Press


Diary of events

 

Films


Names


Film documentation

 

 

L'association kinoglaz.fr




Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor,
Producer
 
Born 1961, USSR
 
 

Djanik FAIZIEV

Джаник ФАЙЗИЕВ
Djanik FAIZIEV

Filmography (extracts)
 
Director
2020 - Gatekeeper of the Galaxy / Cosmoball (Вратарь Галактики) [fiction, 115 mn]
2017 - Furious (Легенда о Коловрате) [fiction, 117 mn]
2013 - Bellona (Беллона) [fiction]
2012 - August Of Eighth (Август восьмого) [fiction, 127 mn]
2005 - Turkish Gambit (Турецкий гамбит) [fiction, 132 mn]
2001 - Ostanovka po trebovaniyu - 2 (Остановка по требованию - 2)
2000 - Ostanovka po trebovaniyu (Остановка по требованию) [fiction, TV serial]
1997 - Starye pesni o glavnom 2 (Старые песни о главном 2)
1992 - Kammi (Камми) [fiction, 75 mn]
1989 - Siz kim siz ? (Сиз ким сиз?)
1988 - Kadya / «Syp iz sobaka» (Ка-дя /«Суп из собаки»)
 
Writer
2020 - Gatekeeper of the Galaxy / Cosmoball (Вратарь Галактики) by Djanik FAIZIEV [fiction, 115 mn]
2013 - Bellona (Беллона) by Djanik FAIZIEV [fiction]
2012 - August Of Eighth (Август восьмого) by Djanik FAIZIEV [fiction, 127 mn]
2005 - Turkish Gambit (Турецкий гамбит) by Djanik FAIZIEV [fiction, 132 mn]
1992 - Kammi (Камми) by Djanik FAIZIEV [fiction, 75 mn]
 
Actor
1982 - Yunost genya (Юность гения) by Elier ISHMUKHAMEDOV [fiction, 90 mn]
1975 - Chelovek ukhodit za ptitsami (Человек уходит за птицами) by Ali KHAMRAEV [fiction, 87 mn]
 
Producer
2020 - Doctor Liza (Доктор Лиза) by Oxana KARAS [fiction, 120 mn]
2020 - Gatekeeper of the Galaxy / Cosmoball (Вратарь Галактики) by Djanik FAIZIEV [fiction, 115 mn]
2019 - The Outbreak (Эпидемия. Вонгозеро) by Pavel KOSTOMAROV [fiction, 90 mn]
2018 - Mermaid. Lake of the Dead (Русалка. Озеро мертвых) by Svyatoslav PODGAEVSKIY [fiction, 87 mn]
2018 - To the Lake / Epidemia (saison 1) (Эпидемия (сериал 2018 – 1 сезон)) by Pavel KOSTOMAROV [fiction, TV serial, 48 mn]
2017 - Frontier (Рубеж) by Dmitry TYURIN [fiction, 98 mn]
2017 - Furious (Легенда о Коловрате) by Djanik FAIZIEV , Ivan SHURKHOVETSKIY [fiction, 117 mn]
2012 - August Of Eighth (Август восьмого) by Djanik FAIZIEV [fiction, 127 mn]
2009 - Hard Labor Vacation (Каникулы строгого режима) by Igor ZAYTSEV [fiction, 110 mn]
2008 - Admiral (Адмиралъ) by Andrei KRAVCHUK [fiction, 124 mn]
 
Site : IMDb

Awards :
Turkish Gambit :
Best Set Decoration, Golden Eagle awards, Moscow (Russia), 2006

Biography
Born in 1961 in Tashkent (Uzbek SSR).
Graduated as actor (1983, class of B. Chirkov) and director (1991, class of Yuri Ozerov) from the Film Institute (VGIK).
Since 1995 works for television; director of programs such as "Old Songs about the Main Thing", "Lately 61-91. Our Era".
Since 2002 he is head of Film Production of the First Channel.
 

Commentaries and bibliography
- RUSSIA BEYOND : Les dix meilleurs films de guerre russes Boris EGOROV, 2020, RUSSIA BEYOND
- Djanik Faiziev et Ivan Chourkhovetski – La Légende de Kolovrat [Furious] (2017) 2019, Russkaya Fantastika
- Dzhanik Faiziev, Ivan Shurkhovetskii: Furious (Legenda o Kolovrate, 2017) Eva Binder, 2018, Kinokultura
- Aleksei Guskov (Le Concert, 4 jours en mai) au XXème Festival du cinéma russe à Honfleur , Yelena KVASOVA-DUFFORT, 2012, kinoglaz.fr
- Dzhanik Fayziev: August. Eight (Avgust. Vos’mogo, 2012) , Peter ROLLBERG, 2012, kinokultura.com
- Бесконечный сюжет для моделирования [О фильме Август. Восьмого режиссера Джаника Файзиева] , Larisa MALUKOVA, 2012, novayagazeta.ru
- Грузинский гамбит. [о картине Август. Восьмого] , Dmitry SAELYEV, 2012, seance.ru
- Принуждение к патриотизму. Как практика заказухи подрывает основы идеологии , Andrei ARKHANGELSKY, 2012, novayagazeta.ru
- Роботы штурмуют развалины Цхинвала. [Дарья Борисова о фильме Август. Восьмого ("НГ")] , Daria BORISOVA, 2012, kinopressa.ru
- Two Decades of Post-Soviet Cinema : Taking Stock of Our Stocktaking , Seth GRAHAM, 2008, kinokultura.com
- Dzhanik Faiziev, Turkish Gambit [Turetskii gambit] (2005) , Alexander PROKHOROV, , Yelena PROKHOROVA, 2005, kinokultura.com
- Жертва качества, выигрыш темпа [О фильме Турецкий гамбит Джаника Файзиева] , Yevgeni MAYZEL, 2005, seance.ru
- Что такое русский блокбастер ? «Сеансу» отвечают… 2005, seance.ru
 
 
Your remarks